.

Balanceren in tijden van Corona

Balanceren in tijden van corona
Ja, hoe hou je het vol? Dat is een goede vraag en er zullen vele verschillende antwoorden mogelijk zijn. Voor iedereen werkt het anders. Dat het tijd kost om een balans te vinden is duidelijk, want ineens leven we in een wereld waarin vrijheid niet meer vanzelfsprekend is. Handen schudden en elkaar omhelzen kan ineens gevaarlijk zijn. Afstand is noodzakelijk terwijl we eigenlijk groepsdieren zijn. Alles wat altijd zo vanzelfsprekend was is nu bijzonder. We moeten een weg zien te vinden in onze kleiner geworden wereld. Niet zomaar meer met vrienden of familie afspreken, in de rij staan om een karretje te bemachtigen bij de supermarkt en bij mooi weer geen strandwandeling, maar een ommetje in je eigen achtertuin.

Hoofdpijn en mediteren= goede combi

Dat mediteren goed is voor je dat heb ik zelf aan de lijve ondervonden. Jaren lang heb ik getobd met hoofdpijn. Vorig jaar was het dieptepunt. Ik heb 8 weken lang elke dag hoofdpijn gehad. Ik kan je wel zeggen dat ik soms echt niet meer wist waar ik het zoeken moest. Gek werd ik ervan.

Een half jaar geen kleding kopen. Gelukt of niet?

17 Juni was het zo ver. Mijn challenge zat erop. Een half jaar lang geen kleding kopen.
Waarom ik dat deed? Het begon toen ik de zoveelste aankoop in mijn handen had, shabbies. Ik was aan een kant heel blij met deze geweldige schoenen, maar aan de andere kant kreeg ik een erg knagend gevoel. Ik heb de pech dat dat die knagende gevoelens zich altijd ’s nachts openbaren, waardoor ik niet al te best slaap zo’n nacht.

 

#Wees lief voor jezelf


Hoe zou het zijn als je wat milder reageert op de dingen die niet zo gaan als je had gedacht? Vaak rekenen we enorm hard af met onszelf als we iets ‘doms’ hebben gedaan.
Tot een tijd geleden deed ik daar aan mee. Ik was zo in gevecht met mezelf. Ik kon mezelf enorm naar beneden trekken en als ik daar beneden in die put zat, gaf ik nog wat trappen na. Terecht vond ik, want ik was zó dom om die fout te maken of om juist net dat ene te vergeten. Schoot ik er iets mee op? Nee natuurlijk niet. Ik voelde me alleen nog maar rotter. Een gevoel waar nog nooit iemand iets mee behaald heeft. Dus ik besloot dat het anders moest.
 
 
 

Volg ons op Facebook