.

Visionboard

Een visionboard maken is een leuke, creatieve, speelse manier om je dromen en doelen op papier te zetten. Lekker knippen en plakken, tekenen en schrijven op jouw -eigen- wijze.


Voor mijn nieuwe website mocht ik ook een visionboard maken. Dus met een A3 papier en tijdschriften om mij heen ging ik heerlijk aan de slag. Ik had de wekker gezet en een uur lang was ik heerlijk aan het pluizen, knippen en scheuren. Ik was verbaasd dat de wekker afging, naar mijn gevoel was dat al na 5 minuten. Maar goed, ik had alles wat mijn aandacht trok van plaatjes tot teksten uitgeknipt, of uitgescheurd. Met wat pas en meetwerk paste alles op papier. Nu had ik zichtbaar wat ik wilde bereiken en uitstralen met mijn website. Het grappige wat mij direct opviel waren de kleuren. Ik had vooraf bedacht dat ik andere kleuren wilde als de huidige. Wat bleek; groen en blauw bleven. Het waren twee kleuren die in het geheel terugkwamen, dat is gelijk een goed voorbeeld. Je gaat vanuit je gevoel een board maken. Voordeel van een wekker zetten is dat je niet te veel tijd krijgt om van alles tussendoor te doen. Je houdt meer focus.
Je kunt elk gewenst moment aan een visionboard beginnen. Als je spelenderwijs doelen/dromen wilt ontdekken. Je hoeft niet creatief te zijn. Het is vooral uiting geven aan je (onder)bewuste. Geen enkele manier is fout. Het gaat erom dat het van jou is. De ene persoon zal alles heel precies opplakken en de ander maakt er een bond geheel van. Prima!
Wat ik je aanraad is om het op te hangen op een plek, zodat je eraan herinnerd wordt.

Volg ons op Facebook