.

#Wees lief voor jezelf


Hoe zou het zijn als je wat milder reageert op de dingen die niet zo gaan als je had gedacht? Vaak rekenen we enorm hard af met onszelf als we iets ‘doms’ hebben gedaan.
Tot een tijd geleden deed ik daar aan mee. Ik was zo in gevecht met mezelf. Ik kon mezelf enorm naar beneden trekken en als ik daar beneden in die put zat, gaf ik nog wat trappen na. Terecht vond ik, want ik was zó dom om die fout te maken of om juist net dat ene te vergeten. Schoot ik er iets mee op? Nee natuurlijk niet. Ik voelde me alleen nog maar rotter. Een gevoel waar nog nooit iemand iets mee behaald heeft. Dus ik besloot dat het anders moest.
 
 
 

Hoe dan?!

Het begint bij bewust worden.
Stel jezelf de volgende vragen als je merkt dat je jezelf aan het neermaaien bent:
• Wat brengt dit mij? (het neermaaien)
• Wat kost me dit?
• Hoe zou ik reageren als mijn kind, vriend, of vriendin in mijn plek zou staan? Zou ik hem/haar net zo neermaaien als dat ik nu bij mezelf doe? Waarom niet?
Vaak zijn we zoveel milder naar de mensen om ons heen die ons dierbaar zijn. Waarom zou je jezelf niet als net zo dierbaar zien? Wat is die ander meer dan jou?
Door heel bewust stil te staan en de vragen voor jezelf te beantwoorden kun je jezelf trainen. Je gaat je gedachten herkennen. En iets wat niks toevoegt kun je skippen, want het dient geen doel. Geef jezelf de tijd in en heb geduld met jezelf.

Oefen niet totdat je het goed doet; oefen totdat je het niet meer ‘fout’ doet. (omdenken)

TIP: Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon en die gaat écht overal mee naar toe. Ben je creatief en vind je het leuk om iets te maken? Zet de zinnen op je startscherm Je kunt dit via een app in elkaar frutselen, maar je kunt ook met papier, lijm en een schaar wat moois maken. Maak er een foto van en voila…!
Of je kopieert deze foto dat mag ook.
Lach eens wat meer om jezelf. Dat lucht op

Volg ons op Facebook