.

Hoofdpijn en mediteren= goede combi

Dat mediteren goed is voor je dat heb ik zelf aan de lijve ondervonden. Jaren lang heb ik getobd met hoofdpijn. Vorig jaar was het dieptepunt. Ik heb 8 weken lang elke dag hoofdpijn gehad. Ik kan je wel zeggen dat ik soms echt niet meer wist waar ik het zoeken moest. Gek werd ik ervan.

Ik slikte pijnstillers bij het leven. Ik had alles al geprobeerd van homeopathie, kraken, fysio, mineraalstenen, reiki... Noem maar op of ik heb het geprobeerd. Een MRI scan bevestigde dat er niks geks te zien was, gelukkig. Alleen wat nu? De neuroloog kon ook niks meer voor mij betekenen. Ik had echt alles al geprobeerd. Dus moest ik er mee om leren gaan. Gemiddeld had ik drie keer per week hoofdpijn. Dat vond ik dus geen optie! Ik kreeg de vraag van mijn vader of ik nog wel eens mediteerde. Uhh, nee eigenlijk was daar een beetje de klad in gekomen. Terwijl ik eigenlijk wel weet hoe fijn dit kan zijn. Dus ik pakte dat weer op. Als ik opstond en voor ik naar bed ging. En echt waar geloof het of niet, de hoofdpijn verdween. Je lichaam spreekt eigenlijk zulke duidelijke taal, maar als we niet even stilstaan, of niet willen luisteren dan wordt die taal wat minder subtiel. Net zo lang tot je luistert. Je kunt buiten jezelf op zoek gaan, maar het antwoord bevindt zich in jou en die kun je alleen maar horen als je stil luistert. Ik zeg niet dat je nooit meer naar een arts hoeft. Maar als er echt niks te vinden is, of je hebt ergens een weten dat een lichamelijke klacht vanuit stress ontstaat ga dan mediteren. Het is makkelijker dan je denkt.
Heb je daar een stukje begeleiding bij nodig dan help ik je graag Een leven dat niet meer beheerst wordt door hoofdpijn is een stuk fijner.

Volg ons op Facebook